Blog

Zbery kávovníkových čerešní

Zbery kávovníkových čerešní

Káva sa vyrába z pomletých a upražených kávovníkových zŕn. Pred upražením sú kávovníkové zrná zelené, surové a nachádzajú sa v kávovníkovej čerešni, ktorá rastie na kávovníkoch vo viac ako osemdesiatich krajinách celého sveta. Tieto vedomosti ste už získali z našich predchádzajúcich článkov. Ale kto a ako čerešne zbiera? Poďme sa nato spolu pozrieť. Continue reading

Prípravy v plnom prúde! 4. ročník 1. Kávového plesu

Prípravy v plnom prúde! 4. ročník 1. Kávového plesu

Zahraničné osobnosti kávového sveta, skvelé jedlo, exkluzívne vína, rumy, cigáry, neobmedzené množstvo kvalitnej kávy i drinkov, pripravované najlepšími barmanmi a baristami počas celého večera a samozrejme nespútaná zábava, ktorá rozbíjala v predchádzajúcich ročníkoch tanečný parket. To je len zlomok toho čo vás čaká už o pár mesiacov. Continue reading

Kultúra kávy pitia kávy na Slovensku

Kultúra kávy pitia kávy na Slovensku

      Káva sa pije po celom svete. Má rôzne podoby, prípravy i konzumentov. Konzumentov možno rozdeliť na dva tábory. Ten prvý, väčší pije kávu pre potrebu. Vďaka kofeínu, ktorý káva obsahuje sa cítia povzbudení a pripravení riešiť všetky radosti i starosti, ktoré ich čakajú. Ten menší pije kávu kvôli jej chuti. Nie je závislá na kofeíne, ale práve na príjemnom pocite v ústach, ktorý ich sprevádza počas celého dňa. Continue reading

,,SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2017 – Poprázdninové šialenstvo plné kávy

,,SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2017 – Poprázdninové šialenstvo plné kávy

Prázdniny sú nepochybne jedno z najobľúbenejších období všetkých študentov. Množstvo zábavy, oddychu a stretnutí sa s rodinnou či priateľmi patria k top aktivitám každého prázdninujúceho človeka.  Práve v tomto duchu sme sa rozhodli pokračovať aj my v ďalšom kole našej baristickej súťaže pre juniorov. Continue reading

Prejsť na panel nástrojov