Akreditované školiace stredisko pre baristov | Kávová kultúra | Vzdelávanie

Blog

Vyhľadať

Instantný kávový nápoj

Pil sa v minulosti, pije sa v súčasnosti, a žiaľ, bude sa aj v budúcnosti. Prvé zmienky o výrobe instantného kávové nápoja siahajú do roku 1890. Chuť ani v tom čase nepripomínala chuť pravej kávy. Jednalo sa iba o veľmi slabý kávový výluh, ktorý bol podobný čistej vode. Popularitu získala najmä vďaka rýchlej príprave a rozpusteniu všetkých častí. Až dodnes sa teší obľube práve vďaka týmto dvom vlastnostiam.

Coffee Summit Stuttgart 2016

Káva, kávovníkové zrná, technológie. Všetko čo Vás napadne pri slove káva bolo na výstave kávy v Stuttgarte.

SLOVAK BARISTA CUP junior 2015 Martin

Academy of Coffee v spolupráci s SOŠ obchodu a služieb v Martine zorganizovali druhú zo série súťaží „SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2015.

Brazília v Academy of Coffee

Za prítomnosti Edgarda Bressaniho sme ochutnávali brazílske kávy z produkcie spoločnosti O‘Coffee – náš prvý oficiálny cupping.

Čo robí kávu kávou

Arabicu alebo radšej Robustu? A viete, aký je medzi nimi vlastne rozdiel.

Základom je vždy espresso

Espresso je len jedno. Predáva sa na celom svete, ale originál je len jeden a ten je celosvetovo ocenený ako taliansky vynález.

Latte Art Show v Seredi!

Na konci leta sa konala veľkolepá Latte art show pre obyvateľov mesta Sereď i pre návštevníkov z okolitých miest a dedín.

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ