Kľúčový krok pre dokonalé espresso – Tampovanie

Kľúčový krok pre dokonalé espresso – Tampovanie

Správne a nesprávne zarovnanie a tampovanie pomletých kávovníkových zŕn v páke

Keďže voda vždy hľadá cestu s najmenším odporom, je obzvlášť dôležité rovnomerne a kompaktne nadávkovať portafilter (sito v páke) pomletými kávové zrnami. Vďaka tomu  je možné dosiahnuť rozpustenie a vylúhovanie všetkých požadovaných aróm. Následne je celková chuť kávy ovplyvnená aj rukami baristu.

Ak chcete vedieť viac o správnej príprave Espressa nenechajte si ujsť náš kurz Espresso, ktorý sa koná 15.12.2018. Pre viac info nás kontaktujte na: info@academyofcoffee.sk

V tomto kurze sa dozviete všetky relevantné informácie o espresse. Seminár obsahuje techniku prípravy od nastavenia mlynčeka, cez správnu techniku utláčania až po finálnu extrakciu. Počas celého trvania kurzu kladieme dôraz na profesionálnu hygienu pri príprave kávy a obsluhe strojov, ako aj odborný výklad teoretických poznatkov. Tento kurz je najobľúbenejším kurzom v našej inštitúcii.

 

Zdroj: Academy of Coffee, Coffee Consulate

Academy of Coffee
Academy of Coffee
"Účelom cieľov je rásť, nie získať"