profesionalita

Academy of Coffee

Kávu si vychutnávame, hovoríme o nej, vyberáme si to najlepšie, čo nám môže trh ponúknuť avšak pozadie, ktoré sa za spracovaním kávovníkového zrna skrýva, si vo väčšine prípadov neuvedomujeme. Náročnú prácu farmárov pri pestovaní, odbornosť pri pražení či alchýmiu prípravy považujeme skôr za pridanú hodnotu produktu, za ktorý platíme. Avšak ako môžeme vedieť, že káva, ktorú pijeme, je naozaj správne pripravená či vhodne pražená? Ako môžeme zistiť, či barista alebo pražiar svoju prácu vykonávajú naozaj profesionálne?

Academy of coffee nie je len obyčajným školiacim strediskom pre baristov – je to miesto neobmedzených možností, v ktorom sa nachádzajú odpovede na všetky otázky o fenoméne nazývanom káva.

Myšlienka vytvoriť inštitút, v ktorom by kávovníkové zrno a jeho produkty hrali hlavnú úlohu, sa rodil veľmi dlho. Výsledkom náročnej práce a profesionálneho prístupu je Academy of Coffee – miesto, kde nie len profesionálni baristi, ale aj bežní ľudia majú možnosť zistiť o káve a kávovníkovom zrne to, čo ich zaujíma a čo potrebujú nie len k správnemu vykonávaniu svojho povolania, ale hlavne k správnemu pochopeniu celej filozofie kultúry prípravy a spracovania kávy. Aby sme zabezpečili odbornosť na najvyššej úrovni, stali sme sa partnerom Coffee Consulate z nemeckého Meinheimu, ktorý prináša unikátne školiace systémy a prístupy k problematike kávovníkového zrna a jeho spracovania.

10441509_817892581601620_1987263148191104196_n

Odbornosť

Nakoľko je systém Academy of Coffee založený na spolupráci s Coffee Consulate, garantujeme vám najnovšie poznatky z oblasti kávovníkového zrna a kávy na úrovni výskumu a praxe renomovanej inštitúcie.