Baristická sekcia SkBA

SkBA (Slovenská Barmanská asociácia) so svojou baristickou sekciou, ktorá je vedená akreditovaným školiacim strediskom Academy of Coffee na čele s Oldřichom Holišom priviedla do kávového sveta Slovenskej republiky nový vietor medzi mladých baristov. Po dlhoročnej spolupráci a priateľstve s krstným otcom Academy of Coffee, Edgardom Bressanim, ktorý je aj riaditeľom kávovníkovej plantáže v Brazílii, prišla myšlienka podporovať a motivovať mladé talenty. Edgard Bressani sa stal hlavným partnerom ,,SLOVAK BARISTA CUP” junior vďaka hlavnej cene pre víťaza – fakultatívny pobyt na kávovníkovej plantáži.

sbc-FOTO
NASTAVENIE MLYNčEKA

 

Nastavenie mlynčeka

Súťažiaci má k dispozícii 250g upražených kávovníkových zŕn a časový limit 10 minút. Počas limitu z daného množstva zŕn musí pripraviť správne espresso s časom extrakcie 20-30 sekúnd s objemom 20-30 ml.

sutaz1

 

Príprava kávových nápojov

Súťažiaci počas časového limitu 10 minút musí pripraviť dve správne espressá, dve správne cappuccina a dva voľne miešané nápoje, ktorých základom je espresso. Okrem samotných nápojov sa hodnotia presné postupy, hygiena, či komunikatívnosť.

sutaz2

 

Komisia

Degustačná komisia
Technický komisár
Komisár na mlynček
Garant súťaže

SLOVAKBARISTACUP1