sbc-FOTO

 

Akreditované školiace stredisko Academy of Coffee na čele s Oldřichom Holišom priviedlo do kávového sveta Slovenskej republiky nový vietor medzi mladých baristov. Po dlhoročnej spolupráci a priateľstve s krstným otcom Academy of Coffee, Edgardom Bressanim, ktorý je aj riaditeľom kávovníkovej plantáže v Brazílii, prišla myšlienka podporovať a motivovať mladé talenty. Edgard Bressani sa stal hlavným partnerom ,,SLOVAK BARISTA CUP” junior vďaka hlavnej cene pre víťaza – fakultatívny pobyt na kávovníkovej plantáži.

NASTAVENIE MLYNčEKA

 

Nastavenie mlynčeka

Súťažiaci má k dispozícii 250g upražených kávovníkových zŕn a časový limit 10 minút. Počas limitu z daného množstva zŕn musí pripraviť správne espresso s časom extrakcie 20-30 sekúnd s objemom 20-30 ml.

sutaz1

 

Príprava kávových nápojov

Súťažiaci počas časového limitu 10 minút musí pripraviť dve správne espressá, dve správne cappuccina a dva voľne miešané nápoje, ktorých základom je espresso. Okrem samotných nápojov sa hodnotia presné postupy, hygiena, či komunikatívnosť.

Technický komisár

 

Komisia

Degustačná komisia
Technický komisár
Komisár na mlynček
Garant súťaže

partneri