Akreditované školiace stredisko pre baristov | Kávová kultúra | Vzdelávanie

Prečo sa stretli pražiari z celého Slovenska?

V Slovenskej republike sa vypije mesačne 1000 ton kávy. Avšak malé percento predstavuje káva z  čerstvo pražených kávovníkových zŕn. Väčšinu tvoria instantné nápoje s príchuťou kávy. Ľudia nerozlišujú kávu a ,, kávu“. Pijú to, čo im v danom momente chutí. Je to skvelá cesta za rozvíjaním kávovej kultúry, avšak pre jej rast si ľudia musia uvedomovať chute akejkoľvek prípravy, či druhu kávy. Chuť, nie kofeín by mal byť dôvod pre každodenné pitie kávy. Ale je to naozaj tak? Pijeme kávu pre jej chuť? Prečo ľudia uprednostnia radšej instantný nápoj pred kávou z čerstvo upražených kávovníkových zŕn? Prečo sa stretli pražiari z celého Slovenska?

Toto, ale i iná problematika z oblasti kávy viedla nás, Academy of Coffee k zorganizovaniu historicky prvého stretnutia pražiarov z celého Slovenska. Stretnutie sa uskutočnilo dňa 07.01.2016 od 10.00hod v priestoroch akreditovaného školiaceho strediska Academy of Coffee.

Prečo sa stretli pražiari z celého Slovenska?

Téma bola jasná. Podpora kvality, podpora trhu, ochrana pražiarní, ochrana vlastnej značky, ale i výmena skúseností. Stretnutia sa zúčastnili pražiarne z celého Slovenska:

Café ORO – Zvolen
G&G Group Piccolo – Prievidza,
LT Company – Verticio Žilina,
Caffé Tostato – Zvolen
Barzzuz – Banská Bystrica
JS Trade Slovakia s.r.o. – Zvolenská Slatina
Diamond’s Roastery – Dunajská Lužná
Urban Coffee – Bratislava
Jäger Kaffee – Dunajská Lužná
Čierna Perla – Kostolná pri Dunaji (Senec)
Ritual Coffee – Sereď
Kavala  – Nitra
Classic Coffee – Piešťany
Coffeein – Šahy
Coffee VERONIA – Sereď

Pražiari z celého Slovenska

Každý z týchto osobností z kávového Slovenska má svoje problémy a svoj názor. Cieľom bolo otvoriť diskusiu o všetkom, čo pražiarne i samotných pražiarov trápi, ako tomu predchádzať a ako robiť najlepšie to, čo ich baví. Všetci sa zhodli na jednom! Prioritou je čerstvosť a kvalita. Len oni vedia aké úsilie sa skrýva za každou várkou čerstvo upražených kávovníkových zŕn. Len oni vedia úprimne  stáť  za kvalitou svojej práce. Každé zrno prechádza rukou pražiara, každý profil praženia je kúsok z jeho osobnosti.

Okrem diskusie si pražiari mohli oddegustovať  navzájom svoje kávy, i vyskúšať si chute svojho jazyku v slepom teste chutí. Káva je vírus – šírime jeho zdravšiu stranu spoločne a veríme, že aj ľudia podporia kvalitu a čerstvosť.

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ