Akreditované školiace stredisko pre baristov | Kávová kultúra | Vzdelávanie

Výstava Káva – Čaj – Čokoláda

Výstava Káva – Čaj – Čokoláda v hoteli Crowne Plaza v Bratislave to tento víkend (7. až 9. novembra 2014) žilo. V kurze boli tri pochutiny, bez ktorých si už pomaly nevieme predstaviť náš život. Päť pavilónov plných kávy, čaju a čokolády a prezentačná miestnosť so zaujímavými prednáškami ponúkali jedinečný zážitok pre všetkých návštevníkov, ale aj pre odbornú verejnosť, ktorá mohla vidieť prezentáciu veľkého množstva pražiarní a distribútorov kávy, čaju a čokolády.

V piatok bola výstava určená odbornej verejnosti, avšak program bol veľmi bohatý. Deň odštartoval seminár “Chcem/Mám kaviareň. Ako ďalej?” ktorý bol veľmi bohatý na myšlienky a nápady, ako pracovať v náročnom kaviarenskom biznise. Hosťami tohto semináru boli Ján Krekáň (Štúr Cafe, Rannô ptáča), Ivan Malinka (Moods – Bakery & Coffee), Lukáš Jagnešák (Green Tree, KA coffee), Marek Fajčík (Elicsire – Ebenica), Oldřich Holiš (Academy of Coffee) a Marian Galuška (Coffee Touch, La Cultura, Grand Caffe), ktorí sa snažili odovzdať svoje vedomosti a skúsenosti publiku.

Baristická súťaž „Mistr kávy“

Piatok pokračoval baristickou súťažou “Mistr kávy”, ktorú organizovala Academy of Coffee. V porote sa zišli odborníci – Jozef Augustín, Michal Šturc či Pavol Paták, a aj zaujímavý hosť – Tomi Kid Kovács. Súťažilo päť baristov a premiérový ročník tejto súťaže vyhral barista zo spoločnosti Ebenica Andrej Šiška.

Sobota a nedeľa boli dni otvorené pre širokú verejnosť. A bolo sa na čo pozerať. V sobotu sa konalo hneď niekoľko zaujímavých prednášok nielen o káve, ale aj zdraví a vypočuť ste si mohli aj našu lektorku Niku a jej prednášku o Academy of Coffee, a o našom poslaní.

Ochutnať ste mohli hneď niekoľko značiek od rôznych pražiarní, v stánku Jager Café a Green Plantation káva ste mohli dokonca vidieť, ako sa káva praží. Každý z návštevníkov si prišiel na chuť. Samozrejmosťou boli rozhovory pri káve a o káve na každom stánku. V nedeľu sme zakončili naše pôsobenie na tejto výstave zaujímavou prednáškou o vplyve klimatických, sociálnych a ekonomických zmien na pestovanie a obchod s kávovníkovým zrnom.

Ďakujeme vám za podporu a priazeň, ktorú nám prejavujete. Ďakujeme taktiež za podnetné rozhovory a účasť na našich prednáškach. Je nám cťou pracovať pre vás a byť vďaka vám stále lepší. Vďaka vám všetkým vieme, že naša práca má zmysel.

Vďaka patrí taktiež všetkým našim partnerom, ktorí prispeli svojou snahou a podporou k tomu, aby sme vedeli zabezpečiť bezproblémovú garanciu odbornosti tejto výstavy.

Výstava Káva– Čaj – Čokoláda

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ