Akreditované školiace stredisko pre baristov | Kávová kultúra | Vzdelávanie

Blog

Instantný kávový nápoj

Pil sa v minulosti, pije sa v súčasnosti, a žiaľ, bude sa aj v budúcnosti. Prvé zmienky o výrobe instantného kávové nápoja siahajú do roku 1890. Chuť ani v tom čase nepripomínala chuť pravej kávy. Jednalo sa iba o veľmi slabý kávový výluh, ktorý bol podobný čistej vode. Popularitu získala najmä vďaka rýchlej príprave a rozpusteniu všetkých častí. Až dodnes sa teší obľube práve vďaka týmto dvom vlastnostiam.

SLOVAK BARISTA CUP junior 2015 Martin

Academy of Coffee v spolupráci s SOŠ obchodu a služieb v Martine zorganizovali druhú zo série súťaží „SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2015.

Brazília v Academy of Coffee

Za prítomnosti Edgarda Bressaniho sme ochutnávali brazílske kávy z produkcie spoločnosti O‘Coffee – náš prvý oficiálny cupping.

Čo robí kávu kávou

Arabicu alebo radšej Robustu? A viete, aký je medzi nimi vlastne rozdiel.

Základom je vždy espresso

Espresso je len jedno. Predáva sa na celom svete, ale originál je len jeden a ten je celosvetovo ocenený ako taliansky vynález.

Latte Art Show v Seredi!

Na konci leta sa konala veľkolepá Latte art show pre obyvateľov mesta Sereď i pre návštevníkov z okolitých miest a dedín.

Je Fairtrade fér?

Šálka dobrej kávy už nie je len niečo pre profesionálov, expertov a pôžitkárov. Za kvalitu sú radi ochotní zaplatiť o niečo viac už aj bežní konzumenti.

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ

Objednávateľ